ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА THULE RideAlong! ИЗТЕГЛЯНЕ НА THULE RideAlong -100106,100107, 100108 детскa седалка за велосипед. ПОРАДИ ПРОБЛЕМИ С БЕЗОПАСНОСТТА.

 В Блог

Вид на дейстието:                             Доброволно оттегляне на продукт

Продук: 100106, 100107,100108                                    Thule RideAlong Child Bike Seat

Уважаеми клиенти на Thule, ако сте закупили такъв продукт от SLS, молим да се свържете с нас на тел. 0885 369 852 или на имейл sls@sls.bg

 От Thule Group:

В Thule Group ние приемаме качеството много сериозно и безопасността на продуктите е наш приоритет. Извършваме обширни тестове, за да гарантираме, че нашите продукти отговарят на всички глобални стандарти и регулации. За съжаление, установихме, че облегалката на коланите на Thule RideAlong може да съдържа огнеупорния материал DecaBDE в количества, надвишаващи регулаторните лимити, което представлява химичен риск.

Thule Group провежда доброволно оттегляне на всички детски седалки за велосипед Thule RideAlong, произведени между 1-ви март 2021 г. и 31-ви октомври 2023 г., в сътрудничество с компетентните органи в съответните държави-членки на ЕС, Комисията за безопасност на потребителските продукти на САЩ (CPSC), Health Canada и други компетентни национални органи.

Моля, имайте предвид, че само продуктите, произведени през посочения по-горе период, подлежат на това оттегляне. Thule RideAlong 2 или други продукти, не са включени.

 

На горната снимка е представена детската седалка за велосипед. Можете да определите дали вашата детска седалка за велосипед попада в обхвата на оттеглянето, като погледнете номера на продукта и датата на кода, които се намират под седалката (вижте снимката по-долу).

 

Какво искаме от вас да направите

Молим ви да предприемете следните незабавни действия:

 

  1. Незабавно прекратете разпространението и продажбата на Thule RideAlong.

 

  • Започнете инспекция на продуктите, засегнати от оттеглянето, като намерите етикета на продукта под детската седалка за велосипед.

Форматът на етикета на продукта е Номер на артикула на продукта/Година/Месец-  Пореден номер на артикула

                                         i. На снимката по-горе:

 

  1. Номер на артикула на продукта: 100106, 100107, 100108

 

  • Година: 17, т.е. 2017 г.

 

  • Месец: 10, т.е. октомври

Ако откриете QC 2024 стикер до етикета на продукта, вашата детска седалка за велосипед вече е проверена и е безопасна за употреба, независимо от датата.

Свържете се с Thule Customer Service и докладвайте колко продукта имате на склад от засегнатия период от март 2021 г. до октомври 2023 г. След като се свържете с Thule Customer Service, ще ви бъде поискано да върнете дефектните компоненти и ще ви бъдат предоставени нови резервни части, безплатно.

Свържете се с клиентите си (търговци или физически лица), които са закупили Thule RideAlong, засегнати от оттеглянето, и им предоставете информация за оттеглянето.

Потребителите трябва да бъдат насочени към уебсайта на Thule за пълни подробности и регистрация за замяна на подложката на колана на Thule RideAlong.

                    ·    Регион Европа и Останалия свят:: www.thule.com/recallthuleridealongerow

                    ·    Регион Америка: www.thule.com/recallthuleridealongamer

Като услуга към вашите клиенти, предложете да извършите бързата инспекция, описана в работните инструкции, за всеки търговски клиент на Thule RideAlong или краен потребител, на когото сте продали продукта, ако е възможно.

За всички крайни потребители, които не са доволни от тази информация, моля, насочете ги да се свържат директно с Thule Customer Service.

Публичното обявление за това оттегляне на нашия уебсайт е планирано за началото на април 2024 г.

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да посетите уебсайта на Thule или да се свържете с Thule Customer Service.

           ·    Region Europe & RoW: thuleridealong.erow@thule.com

           ·    Region Americas: thuleridealong.americas@thule.com

Искрено Ви благодарим за сътрудничеството и се извиняваме за възникналото неудобство.

С най-добри пожелания,

 

Боян Барич Емили Колмотицки
Глобален директор по качеството на завода Мениджър на продукти за деца и домашни любимци

 

Start typing and press Enter to search